Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Εδώ είμαι!

Δεν χάθηκα, χαϊδεμένα μου!
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνω... και ξανά...
(Με έχει πιάσει το σχολικό πνεύμα. Δε με άφησε και ποτέ, βέβαια...)
Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Μικρούς-μεγάλους!
Κανονικά, θα έπρεπε να αναρτήσω το "Ευτυχία #6".
Είμαι όμως πολύ κουρασμένη και μάλλον θα μείνει στη μέση. Αύριο είναι μεγάλη μέρα. Γίνομαι 42! Τα κλείνω, δηλαδή και μπαίνω στα 43!. Τι ωραία! Νόμιζα ότι θα κλείσω τα 43 και θα μπω στα 44! Ευτυχώς το τσέκαρα (και φέτος) με τη φίλη μου τη Δημητρούλα Einstein, που είναι τζιμάνι στα μαθηματικά, και μου το ξεκαθάρισε: 42 κεράκια θα βάλω στην τούρτα.
Είναι σαν να κέρδισα έναν ολόκληρο χρόνο ζωής! Είμαι ενθουσιασμένη!
Ωστόσο, θα κάνω μια μικρή εισαγωγή στην "Ευτυχία #6"...
Το θέμα της έκτης ανάρτησης είναι η εμπιστοσύνη στη ζωή... Συνοψίζεται στη φράση "Κάθε εμπόδιο για καλό". Αλλά και στη φράση "Πρόσεχε τί εύχεσαι".
Αυτά για την ώρα. Σκεφτείτε, χαϊδεμένα μου, τις σημαντικές μέρες της ζωής σας. ήταν πράγματι τόσο σημαντικές τελικά;
Και μια που πάω για ύπνο, σας αφήνω με ένα σύντομο παραμύθι, χωρίς τέλος...
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας χωρικός. Ζούσε με τη γυναίκα και το γιο του σε μια καλύβα στην άκρη του χωριού. Η δύστυχη γυναίκα αρρώστησε και πέθανε. Ο χωρικός ήταν απαρηγόρητος, αλλά όταν οι μοιρολογίστρες έσκουζαν " Θεέ μου, τι θα κάνουν δυό άντρες μόνοι τους σ' αυτόν τον κόσμο... θα χαθούν...", ο χωρικός σκεφτόταν: "Μπορεί να χαθούμε, μπορεί και όχι, ποιος ξέρει..."
Σκάβοντας το μνήμα της γυναίκας του, ο χωρικός βρήκε ένα σβόλο χρυσάφι. Τον έβαλε στην τσέπη κι όταν πέρασαν οι τρείς μήνες του πένθους, πήγε με το γιο του στο παζάρι και αγόρασαν ένα άλογο. Οι χωρικοί τον καλοτύχιζαν. 'Ενα άλογο, έλεγαν, θα διπλασιάσει το κέρδος απο τις αγροτικές εργασίες... Ο χωρικός τους ευχαριστούσε, αλλά σκεφτόταν: "Μπορεί να το διπλασιάσει, μπορεί και όχι... Θα δούμε...".
Δεν πέρασε μια εβδομάδα και το άλογο, έσπασε τον φράχτη και χάθηκε καλπάζοντας στο βουνό... Οι χωρικοί οικτίριζαν το φίλο τους που τον βρήκαν όλες οι συμφορές μαζεμένες... Ο χωρικός όμω απαντούσε: "Όλα γίνονται για κάποιον λόγο. μπορεί για καλό, μπορεί για κακό...ποιός ξέρει..."
Δεν πέρασε ένας μήνας και ο χωρικός, βγαίνοντας για κυνήγι συνάντησε το άλογο. Το έπιασε και το οδήγησε στο χωράφι του. Μα το άλογο ανήκε πια σε μια αγέλη και τα θηλυκά το ακολούθησαν.
Ο χωρικός έχασε ένα άλογο, αλλά βρήκε ένα κοπάδι! Περνούσε κόσμος να τον χαιρετίσει και να χαρεί με την ανέλπιστη τύχη. Όλοι μάντευαν ένα υπέροχο μέλλον γεμάτο πλούτη και ευτυχία.
Ο χωρικός απαντούσε: " Ευχαριστώ για τις ευχές! Μπορεί να πάει καλά, μπορεί και όχι...θα δούμε...".
Μια εβδομάδα μετά, Ο γιος του, προσπαθώντας να δαμάσει ένα δύσκολο άλογο, έπεσε και χτύπησε άσχημα. Το ένα του  πόδι αχρηστεύτηκε και μπορούσε να μετακινηθεί μόνο με πατερίτσες. Το χωριό έκλαιγε το νεαρό που το μέλλον του καταστράφηκε μα ο πατέρας, έλεγε πως όσο είναι ζωντανόος ο γιος του, μέλλον υπάρχει...καλό; κακό; ποιος ξέρει....
Ούτε χρόνος δεν πέρασε και ξέσπασε πόλεμος στη χώρα. Όλοι οι νέοι του χωριού επιστρατεύτηκαν. Όταν άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα συλλυπητήρια γράμματα, όλοι έλεγαν: " Πόσο τυχερός είσαι εσύ και ο γιος σου! Λόγω του τραυματισμού του, δεν τον πήραν στον πόλεμο και τώρα δεν κινδυνεύει. Συνεχίζετε κανονικά τη ζωή σας, αλίμονο απο εμάς....
Ο χωρικός, λυπόταν για τα παλληκάρια του χωριού, άλλα δε σταμάτησε να λέει: Καλό; Κακό; Ποιος ξέρει; Θα δούμε.....
Με αυτά τα σοφά λόγια σας αφήνω, καλά μου....
Σκεφτείτε....
ΥΓ. Τα μεσάνυχτα πέρασαν. Είμαι πια 42! Πήρα και τις πρώτες ευχές απο τις αγαπημένες μου φίλες. Νιώθω ευλογημένη! Αυτό δεν χρειάζεται να περιμένω για να το δω......

7 σχόλια:

  1. Τούβλο κι εγώ στα μαθηματικά, έχω κερδίσει πολλά χρόνια!!!!
    Χρόνια σου πολλά και όμορφα και όπως τα επιθυμείς!
    Υπέροχα και ανυπόφορα πράγματα συμβαίνουν ξαφνικά, αλλά ποιος έχει την υπομονή και την ηρεμία του χωρικού της ιστορίας;;;

    Καλό φθινόπωρο να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές!
      Όσο για υπομονή και ηρεμία, βλέπε "Ευτυχία #6"!

      Διαγραφή
  2. 🎼🎵🎶Να ζήσεις Ερμίνα και χρόνια πολλάαααα, μεγάλη να γίνεις με άαααααασπρα μαλλιάααα🎶🎵🎼
    Να σε χαιρόμαστε!🎆🎇🎉🎈🎂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και καλά!
    Και, φυσικά, ευχαριστούμε για το όμορφο παραμύθι που μας έκανες δώρο!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hermine χρονια σου πολλα και καλα, με οτι εσυ επιθυμεις καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθυστερημένες οι ευχές μου!
    Πολύχρονη και πάντα χαρούμενη! Ευτυχισμένη; Ποιος ξέρει; Ποιος Θα δούμε..... ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή