Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Χωρίς σκοπό

Φωτο:http://mytripssonblog.blogspot.gr


Καθόμουν στο παγκάκι και κοίταζα την ήρεμη επιφάνεια του νερού. Το βλέμμα μου χανόταν στο ασημένιο καθρέφτισμα του ουρανού. Ήρεμη ώρα, μεσημεριανή...

Είχα ακουμπήσει το βιβλίο δίπλα μου, με το δάχτυλό μου ακόμα ανάμεσα στις σελίδες για να συνεχίσω τάχα το διάβασμα. Έκλεισα τα μάτια και  έγειρα το κεφάλι μου πίσω, προσφορά τα βλέφαρα και τα χείλη μου στο φιλί του ήλιου. Έλιωνα, κούκλα από κερί.  Με τα μέλη μου να λύνονται απορροφώντας τις ζεστές αχτίδες, ένιωσα να γαληνεύω. Το σώμα μου ενώθηκε με τη γη, έγινε χωμάτινο, ένα πήλινο δοχείο που πυρωνόταν στο ανοιξιάτικο μεσημέρι. Και η σκέψη μου, ελαφριά κι αέρινη χανόταν στο τίποτα, ακολουθώντας τις πυρόχρωμες σταγόνες που έπεφταν στα κλειστά μου βλέφαρα κι άνοιγαν, απλώνονταν σαν το λάδι στο νερό.....

Χάθηκα ώρα πολλή στο κατακόκκινο ταξίδι μου, μέχρι που ξαφνικά ο αέρας ψύχρανε κι επέστρεψα στο παρόν ανατριχιάζοντας. Άνοιξα τα μάτια και κοίταξα γύρω. Το φως είχε αλλάξει, είχε γίνει ψυχρό, βράδιαζε....

Σηκώθηκα κι άρχισα να περπατώ στο πέτρινο μονοπάτι. Από μακριά έβλεπα την αντανάκλαση των τελευταίων αχτίδων πάνω στα τζάμια των κτιρίων. Βγήκα από το πάρκο και βρέθηκα στο κέντρο της πόλης. 
Αυτοκίνητα, κόσμος, άνθρωποι στις στάσεις των λεωφορείων με βλέμμα κουρασμένο, βιαστικοί περαστικοί να σκουντουφλούν μεταξύ τους και να κοιτάζονται με αηδία και αγανάκτηση...

Το δάχτυλό μου είχε μουδιάσει ανάμεσα στις σελίδες. Τσάκισα την άκρη του φύλλου, ένα μικρό χάρτινο τριγωνάκι που μου έκλεισε το μάτι πονηρά.
Χαμογέλασα κι έκλεισα το βιβλίο. 

Read more: http://mytripssonblog.blogspot.com/2015/05/2-5-11.html#ixzz3afGXVGQj


Και ξαναβάζω το κείμενό μου που τόση αναστάτωση έφερε στο "Παιχνίδι με τις λέξεις". Τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες και τη διοργανώτρια. Καλημέρα!!!!

4 σχόλια:

  1. Καλώς την!
    Χαίρομαι που ξαναείδα την Ιστορία σου. ήταν πολύ όμορφη η πρώτη σου παρουσία!
    Εύχομαι να σε δούμε και σε όσα Παιχνίδια ακολουθήσουν κοπέλα μου!
    Φιλάκια πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερμίνα μου συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου και μη μου σκας για τα διεκπεραιωτικά. Να'μαστε καλά και θα'ρθουν κι άλλα παιχνίδια.
    Καλό βραδάκι να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ και πάλι!
    Να είστε καλά! Χαίρομαι που σας βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερμίνα μου θα ξαναπώ πόσο μου άρεσε η ιστορία σου και θα ξαναπώ πόσο λαχταράω να σε ξαναδώ στο παιχνίδι...βασικά αν κρίνω κι από την ανάρτηση που μόλις διάβασα, ανυπομονώ να σε διαβάζω γενικώς!!!
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου!
    Σε ευχαριστώ πολύ για όλα και με συγκίνησες όσο δε φαντάζεσαι που διάλεξες δική μου φωτογραφία για το υπέροχο κείμενό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή