Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το Σκυλί του Ωρίωνα!

http://www.youtube.com/watch?v=lh-IndN7Z-g&feature=related

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να αλλάξει;

Με αφορμή μια θεατρική παράσταση, που δυστυχώς δεν είδα, αλλά για τη οποία άκουσα τόσα πολλά, σκέφτομαι!

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να αλλάξει;

Πριν λίγο καιρό θα απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη, ο έρωτας!
Και ως αιώνια ρομαντική και επί δεκαεπτά συναπτά ερωτευμένη με τον ίδιο χοντρό πλην τίμιο, θα υπερασπιζόμουν την άποψή μου με το ζήλο του εθισμένου στις ουσίες του έρωτα.
Εδώ και λίγο καιρό όμως, η ζωή μου δίνει απανωτά χαστουκάκια για να ξυπνήσω...
Μέχρι τώρα αναρωτιόμουν γιατί, μέχρι που πήρα την απόφαση να σταματήσω να ασχολούμαι με ανθρώπους και να καταπιαστώ με τα συναισθήματα.
Κατάλαβα λοιπόν ότι αυτά είναι που μας κάνουν να πελαγοδρομούμε στις ρότες της ζωής μας, των ζωών, γενικώς...
Νομίζω τελικά πως αυτό που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να αλλάξει, είναι τα συναισθήματά του. Το βάθος, η ένταση και η ποιότητα των συναισθημάτων του.
Έτσι, ο έρωτας σε κάνει ν' ανθίζεις και να σκορπάς ευωδιές, η αγάπη ζεσταίνει εσένα και όποιον βρίσκεται γύρω, το πάθος σε καίει και σαν τη φωτιά μαζεύει ανθρώπους γύρω σου αλλά δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει πολύ, η ζήλια δηλητηριάζει, καταστρέφει σαν το οξύ, η ευγνωμοσύνη ανοίγει τις πόρτες σαν αεράκι ανοιξιάτικο, η αγνωμοσύνη και η αχαριστία τις κλείνουν, η χαρά σε κάνει παιδί και η μιζέρια γέρο. Και ο θυμός...δεν ξέρω....μήπως σαν μπόρα δυνατή σε τρομάζει, σε μαστιγώνει με αέρα και νερό, σε κάνει να κρύβεσαι κάτω από τα σκεπάσματα ακούγοντας τον να φυσομανάει και να αστραποβροντά.. και ξαφνικά... ανοίγεις τα μάτια και τα πάντα λάμπουν φρεσκοπλυμένα και καθαρά κάτω από τον ολόλαμπρο ήλιο!!!
Και μόνο κάποιο λυγισμένο δέντρο, κάποιο σπασμένο κεραμίδι, κάποιο σπασμένο τζάμι, μικροπράγματα, θυμίζουν το κακό που πέρασε.

5 σχόλια:

  1. Φίλη hermine γράφεις πολύ ωραία. Νομίζω τα γεγονότα αλλάζουν τα συναισθήματα. Ο έρωτας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί σε οδηγεί σε μια θετική στροφή μέχρι και 180 μοιρών. Από την άλλη δυσάρεστα γεγονότα μπορούν, αν δεν έχεις τις κατάλληλες συναισθηματικές υποδομές, να σε σκληρύνουν και να σε κάνουν εκδικητικό και κακό. Νομίζω είναι όλα μέσα στο παιχνίδι της ζωής.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Άντρη,
    Έχεις απόλυτο δίκιο, το παιχνίδι της ζωής και πώς το βιώνει κανείς είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να αλλάξει...
    (Οπότε...ποιός φοβάται τα γενέθλια!;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πλημμήρησες συναισθήματα, με ταξίδεψες σε όλα αυτά που έχω νιώσει, με συντρόφευσες σε αυτά που νόμιζα ότι δεν υπάρχουν. Αν δεν γινόταν όμως έτσι θα συνυπήρχαμε 20 χρόνια με τις ίδιες αγωνίες, με τις ίδιες επιδιώξεις και ανησυχίες, με την ίδια ποιότητα ήθους και αγώνα;; Σ' αγαπώ πολύ και σ' ευχαριστώ που υπάρχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε γραφεις συχνα...Αλλα αμα γραψεις...ΓΡΑΦΕΙΣ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο Πασχα, και τις καλυτερες ευχες μου...
    Μακαρι να ειχαμε περισσοτερα γραφτα σου να διαβασουμε...
    Θα κερδιζαμε πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή